Handige tips voor de eerste keer backpacken

Als ervaren backpacker heb ik door de jaren heen natuurlijk de nodige kennis opgedaan over alle nodige spullen die nou eenmaal onmisbaar zijn in jouw rugtas. Je bent als backpacker namelijk vaker op jezelf aangewezen en is het heel belangrijk dat je alle nodige spullen bij de hand hebt. Het heel concept van een backpacker is trouwens het reizen met een “low budget” en zal je dus niet gauw een beroep kunnen doen op goederen en diensten die aangeboden worden. Afhankelijk van het land waar je doorheen zal reizen, zullen de prijzen van alles dat aangeboden wordt wel behoorlijk van elkaar verschillen. Vaker zal je ook niet van te voren weten wat je zult moeten neertellen voor iets wat je nodig hebt en doe je er veel beter aan de nodige spullen gewoon zelf mee te nemen.

Pak in wat je echt nodig zult hebben

Je zult jouw rugtas overal naartoe moeten brengen en is het belangrijk dat het gewicht in toom wordt gehouden. Ik probeer altijd van te voren ook na te gaan of de spullen die ik allemaal nodig zal hebben niet gewoon onderweg gekocht kunnen worden. Zo kunnen spullen als tandpasta, badzeep en andere verzorgende producten gewoon op de plaats van bestemming worden gekocht en bespaar je zo het gesjouw met overbodige spullen.

Leer van te voren wat over het gebied waardoor je gaat reizen

Dit is zeker iets waar je niet te licht overheen zal moeten gaan. Als backpacker zal je nou eenmaal veel meer in contact komen met de lokale bevolking en is het goed hun taal (het hoognodige) en gewoontes van te voren te weten. Zo voorkom je vaker lastige situaties waarbij je als backpacker er verlegen bij zal staan.

Kies voor een aparte bestemming

Het is nou eenmaal de bedoeling dat je als backpacker ook op plekken komt waar de normale toerist niet te vinden zal zijn. Het ligt dan wel allemaal aan de planning die je zult maken over alle plekken die je wilt bezoeken. Er worden ook speciale reispakketten aangeboden voor backpackers. Ik vind dat een goede optie voor beginners.

Neem altijd de benodigde papieren mee!

Als backpacker zal je zeker op plekken komen waar men geen toeristen gewend is en zal alle aandacht op jou worden gevestigd. Dit kan zowel positief als negatief zijn en moet je er voorbereidt op zijn dat er gevraagd zal worden naar jouw bescheiden door de lokale autoriteiten.

Vergeet nooit eerst een verzekering af te sluiten

Een verzekering dekt echt alles in noodgevallen en is het soms ook verplicht eentje af te sluiten. Niet alleen voor diefstal en/of schade is zo een verzekering handig, maar ook in geval van letsel waarbij medisch ingrijpen nodig zal zijn.

Wees niet te terughoudend met het lokaal voedsel

Backpackers staan er niet bepaald bekend om dat ze gaan eten bij dure restaurants. Vaker ben je dus aangewezen op de goedkopere eettentjes en restaurants. Wees echter niet terughoudend met het kopen van eten op zulke plekken, maar heb wel altijd wat medicijnen tegen diarree in voorraad.

Met bovenstaande tips voor het backpacken denk ik dat je zeker wel je weg gaat kunnen vinden binnen deze geheel nieuwe wijze van reizen. Zorg er ook altijd voor wat extra geld op zak te hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *