Wat je moet weten over de top 10 grootste landen in de EU

De Europese Unie (EU) starte als een samenwerkingsverband tussen 6 landen en heeft zich gaandeweg uitgebreid tot een totaal van 28 lidlanden. Ik hou ervan om graag te reizen naar landen die weer wat anders te bieden hebben en ben natuurlijk altijd bereid om mijn opgedane ervaringen te delen. Dit maakt het reizen niet alleen veel aangenamer, maar zorgt er ook voor dat je op plekken zult komen die weer wat anders zijn dan de doorsnee toeristische trekpleisters.

Voor de top 10 grootste landen in de EU zijn er natuurlijk ook heel wat zaken waar je aandacht voor zult moeten besteden en ik heb ze allemaal op een rijtje gedaan.

Dankzij de open grenzen reis je vrij door allemaal heen

Strenge grenscontroles behoren al een tijd tot het verleden dankzij de samenwerking binnen de EU. Je zult daarom ook vrij kunnen reizen tussen al de landen binnen de EU. Vergeet wel niet je paspoort mee te nemen omdat in het geval van calamiteiten de grenscontroles wel worden opgevoerd en er naar jouw paspoort kan worden gevraagd.

Het is mogelijk een verzekering af te sluiten die geldig is voor alle landen

Dankzij de hechte samenwerking die er is tussen de vele bedrijven gevestigd in de top 10 grootste landen in de EU, is het mogelijk ook een verzekering af te sluiten welke geldig is voor alle landen. Dat is wel handig en combineert het heel goed met het vrij kunnen reizen over de verschillende grenzen.

Je kunt jouw pinpas overal gebruiken

Als je van plan bent te reizen is het belangrijk zeker ook het financiёle aspect niet te vergeten. Het is nooit een goed idee om met veel contant geld te reizen en is een pinpas de beste manier om toch altijd op een veilige manier genoeg geld bij de hand te hebben. Gelukkig is het mogelijk nagenoeg overal jouw Nederlands pasje te gebruiken. Laat je voor het vertrek wel even goed informeren naar eventuele meerkosten die betaald moeten worden bij gastgebruik.

Laat je altijd goed informeren over de verschillende bestemmingen

De top 10 grootste landen binnen de EU hebben allemaal een rijke historie en ontbreekt het er zeker niet aan bestemmingen die je aan zal willen doen. Vaker is het echter niet mogelijk allemaal te bezichtigen en zal je een keuze moeten maken. Het is daarbij altijd een goed idee om op het internet te lezen over de ervaringen die andere bezoekers over die bezienswaardigheden hebben en kun je wat beter jouw bestemming(en) uitkiezen. Voor mij is het ook belangrijk om ook eens “out of the box” te denken en ergens naartoe te gaan waar de doorsnee toerist niet komt.

Je raakt de weg niet makkelijk kwijt

De weg kwijtraken zal je niet gauw doen omdat de meeste wegen en plekken wel via satellietnavigatie te vinden zijn. Dit is een groot voordeel van het reizen door deze landen en kun je de route ook beter plannen. Ook wanneer je niet met de auto bent kan je op jouw mobiel ook gewoon alles volgen. Zorg er dus ook voor om, indien mogelijk, steeds een simkaart te kopen van een lokaal telefoonbedrijf. Hierdoor bespaar je ook flink op de kosten.

Wat je moet weten over de top 10 grootste landen in de EU is dat het dus relatief eenvoudig is om door allemaal heen te reizen. Zorg er alleen voor dat je op de hoogte bent van de lokale gewoontes en geniet dan maar van alle bezienswaardigheden die ze te bieden hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *