De Top 10 reistips die je waarschijnlijk nog niet kent!

Plannen om na alle zware werk voor wat rust te kiezen? Hier staan de tips waaraan je zeker niet heb gedacht.

Telefonische contact onder weg

Met de technologische ontwikkelingen is het bijna onmogelijk om je eenzaam te voelen. Met dank aan de telefoon, tablet, satellieten en het internet kunnen wij altijd en op elk moment contact hebben met onze dierbare. Maar als je nou eenmaal in een ander land terecht komt met je telefoon en je gebeld wordt kan jouw beltegoed daarvan worden afgetrokken. De persoon die belt weet bijvoorbeeld niet dat jij in het buitenland zit. Om deze dure uitgave te beperken kun je je het best laten informeren bij jouw serviceprovider.

Voeding

Voeding hebben we nodig om te functioneren. Als je op reis gaat wil je niet dagelijks uitgebreid gaan koken, omdat daar te veel tijd in zit. Het is aangeraden om je goed laten informeren over de plak waar je naartoe gaat. Bestaat de mogelijkheid daar te koken? Als de mogelijkheid er niet is en de mogelijkheid om eten te kopen ook afwezig is kun je ervoor kiezen om kant en klare eten in jouw reistas mee te nemen.

Geldzaken

Veel geld kan een magneet zijn voor dieven, desondanks hebben wij het nodig om voeding te kopen en je te verplaatsen tijdens de trip. Probeer zo veel mogelijk geld niet zichtbaar bij te hebben. In de vorm van bankpassen en creditkaart voorkom je met dikke bommen geld te lopen. Maar voor de plaatsen waar de mogelijkheid met die pasjes te betalen er moet je ervoor zorgen dat je wat contant geld bij je heb.

Reiskosten

Voor de planning van de reis moet je vooraf een soort overzicht maken waarin je alle kosten van tickets, vervoer tot voeding aangeeft. Hierdoor krijg je beter beeld van welke kosten hoog liggen en welke kunnen worden uitgebreid.

Muskieten

Informeer goed waar je naar toe gaat. Je wilt toch geen slachtoffer worden van door muskieten overgebrachte ziektes. Als je plek waar je gaat een tropisch gebied is kun je best voor muggenspray, klamboes, kleding met lichte kleuren zorgen.

Gezondheid

Zorg ten eerste ervoor dat je vaccinatie boek in orde is. Sommige ziektes zijn bijvoorbeeld al helemaal uitgeroeid in jouw land, maar in een ander land zijn ze nog een groot probleem. Met het verkeer van mensen vind besmetting van ziektes plaats. Laat je goed informeren en tref preventiemaatregel.

Overnachting

Zorg al bij de planning voor dat je slaapplek al in orde is. Bel surf online en stel voldoende vragen. Als de mogelijkheid bestaat kun je iemand van de omgeving vragen de overnachtingsplek vooraf te checken.

Vervoer

Je wilt niet op reis zijn en je niet kunnen verplaatsen. Informeer vooraf naar openbaar vervoer. Als deze er niet of niet voldoende is dan kun je bijvoorbeeld kijken naar de mogelijkheid om een auto in te huren.

Reisroute

Leg vooraf de plekken die je wilt gaan bezoeken vast.Hoelang je daar blijft? Waar ga je vervolgens? Zijn allemaal vragen die je vooraf kunt beantwoorden. Natuurlijk hoef je niet alles exact zo uit te voeren. Maar het kan voorkomen dat je naar een plek waar je ook naar heb uitgekeken niet heb kunnen bezoeken omdat je in de verleiding bent geraakt door andere mooie plekken.

Inpakken

Als je alle tips in acht heb genomen kun je beter de reistas inpakken. Zo voorkom je dat je een heleboel zaken niet vergeet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *