Dichtbij huis maar daarom niet minder enerverend: De Ardennen

Veel mensen dromen weg bij verre reizen naar landen als India, Mexico, Argentinië. En toegegeven een hele andere wereld daar, totaal ander eten, cultuur. Maar voor een leuke enerverende vakantie hoeft men echt niet 12 uur lang stil te zitten in een vliegtuig. Dat kan ook best wel dichterbij huis.

De Ardennen is een locatie die iedere Nederlander wel kent. Maar velen vinden dit te dichtbij of niet spannend genoeg om naar België te rijden. Maar onze ervaring is je hebt wel degelijk echt een vakantie gevoel wanneer je de Ardennen binnenkomt. Sowieso het taal verschil natuurlijk met de Franstalige Ardennen. De prachtige natuur die kennen wij helemaal niet in Nederland. Waar in Nederland hebben we zulke natuurpracht als in de Ardennen. Ons land is wat dat betreft maar arm.

Enfin, waar je aan de Spaande costa vaak in een appartement zit of in Dubai in een luxe hotel, in de Ardennen is camping de way to go. Enfin wij zoeken op Zoover en soortgelijke websites naar een mooie camping met goede mogelijkheden tot activiteiten zoals kanoën en hiken. De uiteindelijke keus viel op: campingardennen.nl. Dit vanwege de schitterende ligging.

Maar nu zijn wij niet zo van het kamperen in een hutje. Maar dat hoeft vandaag de dag ook helemaal niet meer met de mogelijkheden van de glamping. We kozen qua accommodatie voor de pipowagen, omdat de kinderen dit zo leuk vonden. De andere glamping accommodatie opties staan hier beschreven: https://campingardennen.nl/glamping-belgische-ardennen/. In zo een Pipo wagen kunnen vier personen ideaal voor ons dus,  ouders plus twee kinderen. Sanitair zit in de wagen dus niet met een toilet rol over de camping lopen. Ik moet zeggen het is echt luxe binnen kan het bijna geen kamperen meer noemen. Maar wel super gezellig en dus comfortabel.

Qua activiteiten hebben we ons ook geen moment verveeld. Wij de ouders hebben veelvuldig gehiked. En de kinderen hebben gekanood en ook meegedaan met animatie programma. Al met al een geslaagde vakantie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *