Rondreizen met je rugzak door Thailand

Thailand is uitermate geschikt om door rond te reizen.
Zeker wanneer je graag op pad wilt met je rugzak is een rondreis door Thailand zeker een aanrader!

Afgezien van de prachtige natuur is er een hoop te beleven in Thailand, daarover lees je hier meer.

Wat is er te zien en beleven in Thailand?

Thailand is één van de populairste toeristische bestemmingen van Azië. Met een oppervlakte van ruim 513.000 vierkante kilometers is het land dertien keer zo groot als Nederland. ‘Thai’ betekent ‘vrij’, en dat is ook echt het gevoel dat je krijgt bij een rondreis door Thailand. Het klimaat van Thailand is tropisch. Houd er als je een rondreis gaat plannen of boeken dus rekening mee dat je niet midden in het regenseizoen gaat. Dat zou zonde zijn van de prachtige reis. In dit artikel maak je kennis met vier mooie dingen die je in Thailand kunt zien en beleven.

Eet op straat

Thailand is beroemd om zijn overheerlijke variatie aan ‘street food’. Als je de vele kioskjes en eettentjes ziet, ga je haast denken dat de Thai nooit thuis eten. Als je op rondreis gaat door Thailand is het natuurlijk ideaal om luxe hoteldiners af te wisselen met snacks en maaltijden op straat. Het meest bekende gerecht uit de Thaise straatkeuken is ‘pad thai’. Het is een roerbakmaaltijd die onder meer bestaat uit garnalen, pinda’s, noedels en limoen. Als je het nog wat simpeler wilt houden, bestel je ‘Kai Jeow’. Dat is een Thai’s omelet bovenop een schaaltje rijst. Natuurlijk zit er ook een flinke dot chilisaus overheen. Als toetje is ‘Kluay Tod’, gefrituurde mini-bananen, super lekker. De bananen worden bedekt in een laagje kokosrasp en sesamzaadjes. Smullen maar!

Tempels, tempels en nog eens tempels

Ongeveer 95 procent van de Thai is boeddhist. Het is dus niet vreemd dat je bijna struikelt over de tempels. Eén van de allermooiste tempels is het stralend witte ‘Wat-Rong-Khun’. Deze tempel ligt in Chiang Rai. De reden dat het complex wit is, is omdat wit de wijsheid van Boeddha symboliseert. Een andere bijzondere tempel is ‘Wat-Benchamabophit’. Dit gebedshuis staat in Bangkok en is zelfs opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Als je gaat rondreizen door Thailand mag je een tempelbezoek zeker niet overslaan.

Duizenden lampjes in de lucht tijdens ‘Loi Krathong’

Aan het einde van oktober of in het begin van september vieren de thai het ‘Loi Krathong’-festival. Het festival gaat van start op het moment dat het volle maan is in de twaalfde maand. ‘Loi Krathong’ betekent letterlijk ‘een vaartuigje laten drijven’. Dit vaartuigje, de Krathong, heeft de vorm van een lotusbloem. Er worden wierrookstokjes, bloemen, kleingeld en een kaarsje op gezet. Daarna wordt het kleine bootje op het water van de rivier gezet. Ook worden er duizenden ‘Khom Loi’ (een soort wensballonnen) opgelaten. De oorsprong van deze traditie ligt in het volksgeloof in de godin van het water: Mae Kong Ka. Met de vaartuigjes en ballonnen wordt deze godin bedankt en vraagt men haar om het uitwissen van begane zonden. Als je toevallig in Thailand bent tijdens deze geweldige feestdag, zorg er dan voor dat je niet in Bangkok bent. Daar is het namelijk verboden om wensballonnen op te laten – dus dan mis je het spektakel.

Bezoek de Similan eilanden en ga duiken
De Similan eilanden zijn een uitstekende bestemming voor duiken. Ook voor mensen zonder duikbrevet is het prima te doen. Houd je niet van duiken? De stranden zijn ook heerlijk om op te zonnen. Omdat de eilanden officieel een nationaal park zijn, moet je hier geen luxe hotels verwachten. Maar wie houdt er niet van een schattig hotelletje op zijn tijd?

In Thailand vind je unieke culturen, tradities en eten. Het is een droombestemming voor rondreizen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *