Top websites

Een goed begin is het halve werk, en dat gaat helemaal op bij backpacken. Een rugzakreis is nu eenmaal wat vaker minder gestroomlijnd, veel minder gewoontjes dan de doorsnee vakantie. Wanneer je met je rugzak op pad gaat, ben je per definitie niet van plan om op gebaande paden te wandelen en ben je juist van plan je niet te gedragen als de massatoerist. Een perfecte voorbereiding is dan ook ontzettend belangrijk. Gelukkig hebben we tegenwoordig het wereldwijde web, waarop je schatten aan informatie kunt vinden. Wij zijn voor je op zoek gegaan naar websites die je aardig op weg kunnen helpen.

  1. Bagage op wereldreis https://www.reisomdewereld.nl/bagage-op-reis/

Deze website is volgens de beschrijving een soort vijfsterrenrestaurant voor backpackers, met veel verschillende tips en suggesties om jou te helpen je reis vorm te geven. Het maakt daarbij niet uit hoe kort of hoe lang jij vakantie wilt vieren: je vindt hier vast een of meer goede tips waar je zelf nog niet aan gedacht had!

  • Inpaklijst voor een trektocht http://www.metderugzakopreis.be/inpaklijst-trektocht/

Vooral bij reizen met een rugzak is het belangrijk om heel goed na te denken over wat je wel of niet meeneemt, en wat gerust thuis mag blijven. De site geeft je belangrijke tips van wat absoluut mee moet, met een handige inpaklijst voor je trektocht.

  • Rugzak of rugtas nodig? https://www.travelbags.nl/rugzakken/

Wat heb je nodig voor reizen met een rugzak? Juist: een rugzak! Die zijn er in zoveel soorten dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Travelbags.nl heeft een omvangrijk assortiment waarbij je vast aan je gading komt.

  • Advies over backpacks https://www.rugzakcenter.nl/advies/backpacks.html

Nog een website die je adviseert bij het uitzoeken van een rugzak. Hier krijg je echter ook advies voor het inpakken en afstellen van je pack.

  • Backpack.nu https://www.backpack.nu

De makers van deze website hebben hun best gedaan zoveel mogelijk informatie te verzamelen over nagenoeg elk aspect van je reis. Je vindt er medisch advies, informatie over problemen die je op je reis zou kunnen tegenkomen, tips voor vervoer, reizen met de kids, papieren en documenten – je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken, of je vindt er informatie over op deze site.

  • Bagage: Wat er altijd meegaat in onze rugzak https://travelaar.nl/bagage-meenemen-in-dagrugzak/

Nog een checklist; deze helpt je bij het efficiënt bepalen wat je per dag of per reisdeel mee zou moeten/kunnen meenemen. Handig als jij een van die mensen bent die alles belangrijk vinden en dus alles in de rugzak willen gooien, ook al ga je alleen maar op een dagtrip!

  • We Are Travellers http://www.wearetravellers.nl/meet-we-are-travellers/

We Are Travellers is volgens de makers ontstaan uit liefde voor reizen. Een team van bloggers deelt ervaringen en tips voor bestemmingen op nagenoeg ieder continent. En wie zelf leuke ervaringen heeft, kan die als gastblogger delen op de site!

  • De 10 goedkoopste landen om te backpacken http://www.reisjunk.nl/reisinspiratie/goedkoopste-landen-backpacken/

Een van de belangrijke redenen om te backpacken, naast het avontuur, is natuurlijk: goedkoop reizen, geld besparen. Dan komt een lijstje van landen waar je aan een paar tientjes per dag genoeg hebt, heel goed van pas.

Weet jij ook een hele handige website? Deel hem met je mede-avonturiers. Je kunt hiervoor het contactformulier [link] gebruiken.-.[523 wrd]